Velkommen

Kennel Mianet blev født i 1990 i Nordsjælland i nærheden af Helsingør, hvor vi - Kirsten og Gert - boede i et gammelt hus med ca. 3.500 m2 have.

I 2012 tog vi så den store beslutning at flytte rigtig på landet, så nu bor vi på Midtsjælland på en lille gammel landejendom med ca. 4.000 m2 jord og meget langt til nærmeste nabo.

Vores hunde er en del af familen, og bor i hele huset sammen med os.

Vi har kun et meget lille opdræt, og når vi har hvalpe bor de naturligvis også sammen med os, og efterhånden som de vokser er de også med overalt - både inde og ude.

Fra hvalpene er ca. 3 uger gamle vil vi også meget gerne have besøg af deres kommende familier. På den måde kommer vi alle til at kende hinanden, og hvalpene er trygge ved deres nye forældre når de skal flytte hjememfra.

Hvalpene er med DKK stambog, og når de er mellem 7 og 8 uger bliver chipmærkede, vaccinerede og får et sundhedseftersyn hos dyrlægen. De bliver også øjenlyst af en autoriseret øjendyrlæge, og attesten som bliver registreret i DKK medføger.

 

Historien bag Kenel Mianet 

Jeg - Kirsten - er opvokset på landet med heste, køer, grise, geder, ænder, duer, høns, katte og hunde, ønskede mig naturligvis også dyr i mit voksne liv.

Gert havde ikke haft dyr før, så det tog lidt tid inden inder vi kom i gang. Men da vi havde købt vores første hus i Helsingør  begyndte der at ske noget.

Først kom et par sorte katte, som skulle holde os musefri - senere kom et par røde katte, som bestemt ikke var musejægere. Nu nøjes vi med naboernes katte.

Og så blev det tiden til at få hund.

I 1970 flyttede Whisky ind. Han var en sort mellem pudel uden stamtavle. I 1975 fik vi Tarzan - en collie/schæfer blanding - og i 1980 flyttede Guf ind. Han var samme blanding, men hvor Tarzan var mest collie, så var Guf mest schæfer.

Så startede interessen for lydighedstræning. Det foregik i DCH (Danmarks Civile Hundeførerforening) hvor først Gert og senere jeg blev trænere, og kom også med i bestyrelsen i lokalafdelingen.

Siden har vores liv været hund - hund og atter hund.

I 1985 kom den første Sheltie ind i familien. Det var vores søn Michael som købte Futte, og samtidig fik Gert Nuggi - en gul labrador. Gert ville nemlig have en hund han kunne klappe uden at skulle bøje sig.

Det varede ikke ret længe før den næste Sheltie flyttede ind, og så har det bare været sheltier lige siden.

I 1989 blev jeg færdig med uddannelsen som lydighedsinstruktør i Dansk Shetland Sheepdog Klub, og har undervist lige siden. Derudover har jeg haft flere forskellige "job" i klubben, blandt andet har jeg været med i sundhedsudvalget i flere år. Nu er vi "kun" lokalrepræsentanter her på Midtsjælland, og jeg underviser stadig i lydighed.

I 1990 købte vi kennelnavnet MIANET, og vi fik vores første kuld hvalpe den 8. december samme år.

I november 2016 har jeg gennemført Dansk Kennel Klubs Opdrætteruddannelse, så nu kan jeg kalde mig DKK-uddannet opdrætter og kan anvende logoet DKK-uddannet opdrætter

Og hvorfor skulle navnet så være MIANET ????

Fordi vores tæve Mia (Biades Marille) som skulle være mor til hvalpene var sådan en "net" lille pige pige  -  det kunne ikke være andet.

 

 

 

 

Created by Team Network 2016